אין לי מה ללבוש! %#%^!!

אני האחרונה שתטיף לסדר (יעיד על כך בן זוגי שכבר הפסיק לנסות לסדר אחרי) אבל עם במלתחות עסקינן, הסדר בארון קריטי כדי למגר (טוב, אולי לא למגר אבל בהחלט למזער) את התופעה הארורה של “אין לי מה ללבוש”. כמחווה לחג הפסח ונקיונות האביב הפוסט הזה יוקדש להתמודדות עם שלדים בארונות (תרתי משמע) (ואולי גם נלמד דבר או שניים).

בין אם אתן פונות לסידור הארון בגלל שהגיע הזמן הזה בשנה ובין אם כדי לנסות להתמודד אם תחלואי המלתחה, אתן תגלו שארון מסודר, יקל עליכן לצאת לקניות כל בוקר מול הארון. כמה פעמים קרה לך שראית משהו בארון ששכחת לחלוטין מקיומו?

תתחילו באומץ – להוציא את כל תכולת הארון על המיטה ולמיין ל3 ערמות נפרדות:

  1. אביב- קיץ
  2. סתיו-חורף
  3. נעליים ואביזרים

עכשיו תעברו שוב על כל ערימה ותענו בכנות על השאלות הבאות

  1.  מה לא לבשתן בשנתיים האחרונות? מה שלא נלבש, כנראה גם לא יילבש ועל כן, עם מצבו טוב הוא יוצע לחברה או לצדקה.
  2. האם זה במידה שלי? אם הפריט גדול ואתן רוצות להשקיע -להעביר לערימת התיקונים. אם הפריט קטן – הוא עובר הלאה.

ופה כדאי להתייחס רגע לשלד שקיים בהרבה ארונות של נשים. הרבה נשים מחזיקות בארון פריטים שכבר לא עולים עליהם כדי שפעם, מתישהוא, כשאני “אחזור לעצמי” אוכל ללבוש. ובכן זה טוב ויפה, מי שרוצה לשמור דיאטה כדי להרגיש טוב עם עצמה ולהראות יותר טוב בעיניה, כדאי שתעשה זאת אבל בנתיים – תדאגי להלביש את מי שאת היום! כי זו האישה שקמה כל בוקר ומסתכלת במראה וצריכה לאהוב את עצמה. לא את האישה שפעם היית (לפני 8 שנים ו2 לידות) ולא את האישה שמתישהו תהיי (אחרי דיאטת כסח, התמכרות לספינינג ומנוי אצל רונית רפאל ) אז את כל הבגדים הקטנים – להעיף! הם סתם גורמים לנו לחיות בתחושת החמצה במקום לאהוב את מה שיש.   ( ואם בכל זאת את בעיצומו של תהליך והמידות הקטנות אוטוטו באמת יהיו רלוונטיות, אירזי את כל הבגדים הקטנים בשקיות איחסון עם ואקום ואחסני במקום אחר. המקום כדאי שיהיה מיועד אך ורק לבגדים שלובשים עכשיו)

השלב הבא הוא קיפול מחדש וחלוקה לקטגוריות. חולצות, גופיות, מכנסיים, חצאיות ושמלות. תמיד תשאירו מרום לערימה נפרדת גופיות בסיס בשלל צבעים כי יש להם את היכולת לשדרג כל תלבושת במינימום מאמץ. ההמלצה שלי היא לסדר את הערימות לפי צבעים, זה ייקל עליכן לדעת מה נמצא איפה.

גם במחלק התלייה כדאי לשמור על חלוקה הגיונית. ז’קטים, חולצות ומכנסיים בקבוצות ולפי צבעים. כך שכשתרצי בדיוק את החולצה הלבנה המושלמת עם השרוול הארוך, תדעי בדיוק איפה היא. שמלות ערב ופריטים שפחות בשימוש אפשר לדחוף מאחור.

אביזרים ושרשאות כנ”ל – לחלק לקטגוריות ולאחסן בקופסאות מתאימות. הנה אירגונית שאפשר להשיג בחו”ל (או ליצירתיים שבינכם, אפשר להכין לבד)

 והנה פתרון מעולה לנעליים. את המגפיים, שקל יותר למצוא, אפשר להחזיק בסל כביסה גדול.

זיכרו – זו לא חוכמה לצאת לקניות בכל פעם שאתם לא מוצאים השראה להתלבש. החוכמה היא לדעת לקנות בתוך המלתחה הקיימת וליצור מחדש מהמלאי הקיים. ובשביל זה אתם חייבים לדעת מה קורה בתוך הארון ולראות הכל.  אם לא תראו את הבגדים שלכם – לא תוכלו ללבוש אותם…

חג שמח

החג של הסטייליסטים

אף פעם לא התרגשתי יותר מידי ממועדי ישראל. איכשהוא נקיונות ובישולים לא עשו לי את זה  והנוסחא הקבועה של: “ניסו להשמיד אותנו, ניצחנו, בואו נאכל

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. Maya Shoval

    פוסט מצוין.

    הייתי אתמול במפגש בבורדו. היית מקסימה ולמדתי המון מהמפגש.

    אני אנסה ליישם את ההצעות שלך – בעיקר עניין החלוקה/מיון והשלכת כל אותם בגדים שכפי הנראה כבר לא יעלו עלי לעולם… 😀

  2. ravid

    היי מאיה,

    שמחה לראות אותך כאן ותודה על הפירגון.

    תהני בסידור הארון,

    חג שמח,

    רביד

  3. גנט

    אני מאחרת אבל פשוט את מיוחדת

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.